lunes, 22 de octubre de 2012

SEGONA SETMANA

Com vau poder veure la setmana passada vaig fer referencia a l'escola que teníem avui en dia: l'escola del s.XIX al s.XXI, per això la meva entrada d'aquesta setmana es del roll de mestres.

Com diria Jaume Carbonell hi ha molt de tipus de mestres, hi ha mestres:

1) Funcionarials: jo faig el just i cap a casa, s´oblida quines necessitats tenen els seus alumnes i només mira per ell mateix.
2) Especialista: es el mestre que a fet un poc mes d'una carrera però oblida de que també te une obligació com a mestre en aquell moment i si té un conflicte entre nens no el resol sinó que el passa a la seva tutora i se'n renta les mans.
3) El autista: es el que compleix com a mestre però només dintre l'aula.
4) El nostàlgic: per mes que intenta fer propostes noves es troba tant rebutjat que finalment acaba sent ell el que s'incorpora amb el grup de docents tradicionals.
5) El que no para de queixar-se: es el que només fa que culpar als demés mestres, en compta de dir: tenim un problema amb un nen, anem a buscar une solució.

100_0769 by Nuria partit

En canvi Jaume Carbonell tambe ens dona deu atributs del bon mestre:

  1. Coneixement de l'infància i l'adolescència
  2. Relacions amorosas i afectives.
  3. Relació cultural.
  4. El saber fer pràctic (coneixement estratègic i recursos)
  5. Innovació crítica i progressista.
  6. Compromís polític i social.
  7. Valor del testimoni.
  8. Formació permanent.
  9. Entre la cooperació i les xarxes docents.
  10. Hi ha raons per l'esperança.
Segons Gimeno “Finalment cal destacar l'objectiu de l'educació”.
El bon mestre te que buscar un equilibri entre el mestre autoritari, el mestre partidari de les TIC, el mestre permissiu, ... perquè cada grup de nens te unes característiques diferents i hi ha que buscar l'equilibri entre nosaltres i els nens per obtenir els millors resultats possibles. Per això cal que tots els docents del centre treballen en equip.


less papalloness 0 -11.012 162 by Nuria partit

martes, 9 de octubre de 2012

Primera setmana


 Introducció


 La evolució de l´escola i com canvien els mestres i esl alumnes: · L´escola que tenim avui encara no esta suficienment evolucionada, tenim una escola de s.XIX al s.XXI, encara que ja hi hagi molts de mestres que estiguen evolucionant molt amb les noves tecnologíes. Hi ha mestres que encara veuen l´ensenyament com l´escola tradicional pero si volem que això cavii i que l´escola tradicional torni a ser una escola moderna, hauríem d´oferir als nens les eines suficients, perque puguin cercar ells mateixos els seus propis coneixemnts i així deixar de ser el mestre el que ho sap tot i l´alumne que no en sap res.





 La evolució de l´escola: Fà molt de temps l´escola era només un complement cultural pels que s´ho podien permetre, però amb el desenvolupament industrial es necesitava que les persones sapiguesin llegir i escriure, per això es va formar l´escola per masses com van veure que no obtenien suficienment resultats, es plantja l´escola obligaroria per a tots els nens, després de la segona Guerra Mundial.(AMPLIAR) Aquestes escoles obligatoria hauría de servir per ensenyar als nens, encara que l´únc que va fer es remarcar les diferències i ser une escola repetitiva. També coneixem l´escola tradicional o transmisiva que l´alumnat no sap res i el profesor ho sap tot, aquest veu a tots els alumnes per igual, per tant tots saben el mateix perque comencen de zero, i no en fan ni cas dels coneixements adquirits a l´exterior. Així dáquesta forma els nens s´aprenien uns coneixements que després no els sabien dur a la realitat. El que podem fer davant tot això, rompent amb les escoles tradicionals i acadèmiques, hauriem d´elaborar un projecte nou educatiu, en el qual s´oferisin experiències fora de l´escola, i no només avaluades per uns exàmens i unes evaluacions finals sinó que també les experiències viscudes fossin coneixemnts adquirits, per així donar resposta als enfrontaments de la vida a les necessitats. Formant aixì una escola constructiva amb les eines necessàries que ens proporcionen els mestres. Garantitzant aixì que cada alumne pugui asolir els coneixements mes alts. Així el que fem és revolucionar els programes, els mètodes, etc... . Aquest tipus d´escola creu que la diversitat dels nens es que saben no com ho saben. A mes, a més es una escola oberta, que accepta tot allò que el nen dugui aprés de l´exterior, i fá que els nens aprenen a fer grups per desenvolupar treballs de classe, així d´aquesta forma permetre que els nens debateixin entre ells per posar-se d´acort en com fer el treball. Això es un clar exemple que tenim a la realitat i al dia, dia. Opinió personal: El que jo penso de tot el que em pogut veure tant en els llibres d´en Zabala i d´en Tonucci es molt sensill per jo la nova escola que estem intentan formar es molt apropiada per el s.XXI encara que jo soc de les que l´ensenyament la faria mixte. Utilitzaria tant noves tecnologies donant les eines adequades als meus alumnes com també els faría traballar amb alguns llibres fitxes, o en aquell moment, necesitesin els meus alumnes.

Presentació de primer

Hola de nou,
Som na Nuria Mari, tinc 26 anys, i vaig a començar el primer curs de educació infantil.
 Tinc un nen de 5 anys, en Joan, i com heu pugut veure, estic esperant una nena, na María, que no vol sortir!
Com totes a la majoria sabeu no se´m donen molt be els ordinadors, encara que ho intenti moltes vegades em desesperc...
El que més m´agrada son els nens i duc 3 anys preperanma per poder arribar fins hon estic, ma costat molt d´esforç, pero se que ho conseguiré.
El meu somni es ser mestre d´infantil, i el que mes m´agraderia es ser voluntaria d´aguna ONG.
Crec que ens entendrem totes molt bé i que serm totes un bon equip!
Ja se que tinc que corregir que en comptes de na María he tengut en Mark i vos he afegit la  pagine de la ONG  on m'agradaria anar.
http://profileengine.com/groups/profile/429772030/ong-via-oberta-a-lauruk-nepal
  Petons per totes!!